BIBLIOTEK & BORGERSERVICE

Velfærd
Lokation: Otterup, Danmark
Størrelse: 1100 m2
År: 2023

Med afsæt i Nordfyns kommunes introduktionen af projekt, som beskriver de overvejelser der ligger til grund for udformningen af dette dispositionsforslag, udvælges en række fokuspunkter. Disse fokuspunkter har til hensigt at vise intentionen med projekt Byens hus og tydeligt illustrere hvorledes projektet kan være med til at skabe en mere livlig bymidte i Otterup. Fokuspunkterne er toneangivende i alle overvejelser omkring projektet potentiale.

De fire punkter er valgt med fokus på den fremadrettede værdiskabelse for borgerne lokalt, nu og i fremtiden.

Fokuspunkt 1 – Attraktion & Handel

Det første fokuspunkt er attraktion og handel. I dag er incitamentet til at bruge Otterups bymidte ikke særlig stort, desværre.

I dag besøger 70.000 dog Bibliotek og borgerservice på den eksisterende placering, hvert år. Ved at flytte disse besøgende op i bymidten kan en opblomstring og øget synlighed sikre for de erhvervsdrivende.

Fokuspunkt 2 – Torvet

Punkt nummer to Torvet omhandler hvorledes projektet kan være med til at højne brugen og værdien af eksisterende kvaliteter.

Fokuspunkt 3-Borgerne

Det tredje fokuspunkt fokuspunkt er inddrageslse af brugere og borgere i projektets identitet og intention. For at sikre projektet relevans er brugere og borger involveret i projektets tilblivelse fra de første streger. Dette gøres for at sikre den største værdiskabelse for slutbrugeren og et lokalt forankret projekt.

Fokuspunkt 4 – Bæredygtighed

Det fjerde og sidste fokuspunkt er bæredygtighed. Projektet skal være fremsynet med øje for det lange perspektiv.
Huset skal kunne imødekomme fremtidige generationers brug og have et bæredygtig forhold til de anvendte ressourcer. Udover de anvendte ressourcer skal projektet tage stilling til en række holistiske betragtninger vedrørende drift og brug af bygning så som hvornår husets kvadratmeter er aktive eller passive.

Helt konkret er ambitionen at projektet skal have en samlet miljøpåvirkning på 8 kg CO2-eq pr. m2 pr. år.